-
Değerli metaller nelerdir?
Forex piyasasında bunlar, altın, gümüş. Altın açıkçası bunların en çekicisi ve en çok işlem görenidir. Bununla birlikte, diğerleri, özellikle gümüş, onların da çok volatile olabileceğini gösterdi ve bu nedenle birçok işlem fırsatı sağlıyor. Potansiyel olarak değerli metalleri portföyünüze dahil etmek, portföyünüzü çeşitlendirmekle kalmaz, uzun vadeli kârlılığını da arttırır.
-
Metallerle nasıl işlem yapılır?
Değerli metallerle ve özellikle altınla işlem yapmayı çok çekici kılan belirli faktörler vardır. Bunlardan en önemlisi, küresel ekonomik trendlerle ters ilişkisine dayanan altın fiyatının temel öngörülebilirliğidir. Eğer işler kötüye giderse, yatırımcılar altına sığınır ve fiyatı yükselir. Eğer küresel ekonomi canlanıyorsa ve iyimser ruh hali işlemcileri daha fazla risk almaya itiyorsa - altın fiyatı normal olarak aşağı kayar. İşte bu yüzden 2020 virüs krizi altının tüm zamanların en yüksek seviyelerine, 2.000$'ın üzerine çıkmasına neden oldu!
-
Değerli metallerle işlem yapmanın faydaları nelerdir?
Değerli metaller, yaygın olarak güvenli liman varlığı, enflasyona karşı korunma ve portföy çeşitlendiricisi olarak kabul edilir. Daha yüksek bir likidite seviyesiyle, özellikle ekonomik belirsizlik zamanlarında birçok faydalı işlem fırsatı da sağlarlar.
-
İşlem yapmaya nasıl başlanır?
Eğer 18 yaşından büyükseniz FBS'ye katılabilir ve FX yolculuğunuza başlayabilirsiniz. İşlem yapmak için, bir broker hesabına ve varlıkların finansal piyasalarda nasıl hareket ettiğine dair yeterli bilgiye sahip olmalısınız. Ücretsiz eğitim materyallerimiz ve bir FBS hesabı oluşturmak ile temel bilgileri inceleyerek başlayabilirsiniz. Demo hesabıyla sanal parada ortamı test etmek isteyebilirsiniz. Hazır olduğunuzda, başarıyı yakalamak için gerçek piyasaya girin ve işlem yapın.
Precious metals
Değerli metaller
Değerli metaller olarak bilinen altın, gümüş ve platin, risklerinizi azaltmak için işlemlerinizi çeşitlendirmek için etkili araçlardır. Dahası bu metaller, özellikle altın, ekonomik belirsizlik zamanlarında güvenli cennet varlıklardandır. Kural olarak, eğer durgunluk varsa değerli metal fiyatları yükselir, eğer ekonomik koşullar düzelirse düşer. Bununla birlikte, gerçek bundan daha karmaşıktır, bu yüzden sadece haberlere ve ekonomik yayınlara değil, aynı zamanda fiyat grafiklerine ve teknik analizlere de güvenmek gerekir.
Altın veya XAU (işlem dilindeki kısaltması) ile başlayalım. İşte size bazı kazanma stratejileri.
Birincisi, basit bir kavram mevcut: Uzun vadeli bir trend yönüne bağlı kalmalısınız. Örneğin, aşağıdaki grafikte, aşağı yönlü bazı düzeltmelere rağmen, yani düşüşe rağmen, fiyatın hala yükseliş trendini takip ettiğini görebilirsiniz. Eğer yükseliş trendi destek çizgisinin yakınındaysa, bir alış işlemi açmayı düşünün.
İkincisi, anahtar seviyelerin kırılmalarına dikkatle bakın. Eğer XAU/USD direnç çizgisini kırarsa, agresif bir şekilde yükselmeye devam edecektir. Sadece harekete katılın! Eğer yükselişe geçtiyse, yakındaki en son diplere bir zararı durdur emri yerleştirin ve kendinizi korumak için en son tepelere karı al emri yerleştirebilirsiniz.
Son olarak, risklerinizi uygun şekilde yönetin. Lot hacminizi hesap büyüklüğünüze göre makul tutun. Bu uzun vadede işleme devam etmeniz için yatırım sermayenizi korumanıza yardımcı olacaktır. Değerli metallere yapılan başarılı yatırım, yatırımcıların odaklanması gereken alanlardan biridir.
Haydi Gümüş ile ilgili konuşalım. Altın kadar değerli değildir. Ayrıca, gümüş sadece bir değer deposu olarak değil, aynı zamanda endüstriyel bir metal olarak da kabul edilir. Bu nedenle, gümüş piyasasındaki fiyat dalgalanmaları altın piyasasındaki dalgalanmalardan daha fazladır. Bununla birlikte, eğer gümüş ve altın grafiklerini karşılaştırırsak, kesinlikle aynı çizgide işlem gördüklerini fark edeceğiz.
Fark, gümüşün sadece yatırım talebinden değil, aynı zamanda endüstriyel talep veya arzdan da etkilenmesidir. Fotoğraf, elektronik ve tıbbi endüstrilerde çok fazla kullanılır.
Bu üç değerli metalin arasında en nadir olanı platindir. Gümüş gibi platin de endüstriyel bir metaldir. Genellikle otomobil endüstrisi ve mücevherlerde kullanılır. Kalanı da kimya ve bilgisayar endüstrisi tüketir. Afrika ve Rusya platinin ana üreticileridir. Bu, platin fiyatlarını destekleyen veya hatta yapay olarak artıracak kartel benzeri eylemler için daha fazla bir potansiyel yaratır. Bu yüzden en volatilite değerli metaldir, ancak değerli metallerdeki volatiliteyi bunlardan kazanç sağlamak için kullanabilirsiniz.
FBS ekibi, yatırımcıları en umut verici işlem fırsatları ile ilgili bilgilendirmek için haftalık altın piyasası analizi ve işlem stratejileri hazırlamaktadır.
2023-02-27 • Güncellendi